Слънчево затъмнение във Водолей – диалог между миналото и бъдещето

Здравейте, приятели. 15 февруари е от важност за нас и желанията ни. Предстои слънчево затъмнение на 27,08 градуса в зодиакалния знак Водолей. Най-силно ще усетят влиянието на затъмнението хора с планети и важни оси в хороскопа в последните градуси на фиксираните знаци – Водолей, Лъв, Телец и Скорпион. Затъмненията са много силно заредени с енергия новолуния(слънчево затъмнение) и пълнолуния(лунно затъмнение). Аз не съм фаталистка и не смятам, че затъмненията са апокалиптични. Ние сами създаваме своите затруднения. Затъмненията са вселенската помощ, която ни намества и помага да открием къде трябва да бъдем, каква да е нашата посока, която повече хармонизира с посоката и уроците ни.

По време на затъмнения може да се случват по-големи промени, преобръщащи живота ни. И това не е с цел да се чувстваме безпътни, разгромени. А с цел да премахнем ненужното, да поставим начало на нужното. Не винаги сме склонни с добро да извършваме големи и значими промени в живота си. Понякога трябва побутване от Вселената.

Затъмнението във Водолей е много симпатично, макар да има своите изпитания. Водолей е знак на новото, различното, на дръзките решения. Новолуние и затъмнение във Водолей ще ни насочват към откриване на нови пътища към себеутвърждаването и намиране на мястото ни в обществото. По какъв начин ще сътворим себе си, за да сме в единение с големите си мечти. И как това ще се отрази на обществото, ролята ни в името на другите.

Това затъмнение е свързано с Южния лунен възел. И преди да премислим за новостите, които искаме да сътворим, за дързостта, с която преследваме своите най-смели мечти, първо трябва да се обърнем назад. Сега е времето да намерим мост между миналото и бъдещето. И да поправим поизгнилите дъски на този мост, по който ще премине опита ни, знанието ни, талантите ни, за да сътворим бъдещето си.

Ако следваме остарели модели на поведение и начин на мислене – сега трябва да се разделим с тях. И да допуснем новите идеи да помогнат нашето раждане.

Слънце и Луна във Водолей са в съвпад с Меркурий. Освен мост между миналото и бъдещето, може да открием по-лесен път, по който да минат нашите емоционални нужди и рационални виждания. Дори подсъзнанието може с повечко лекота да подхрани гениалните ни идеи.

Управител на затъмнението е Уран. Който прави хармоничен секстил към планетите във Водолей. Новостите и дързостта ще възприемаме по-лесно и ще се случват с една идея по-леко.

За координатите на нашата столица Уран попада на върха на 7 дом в картата на затъмнението. Темата за взаимоотношенията – аз и другите, също ще е много важна. И по какъв нов начин може да преиграем свободата в отношенията с околните.

Това затъмнение е важно и специално, защото е в опозиция с градуса на слънчевото затъмнение на 21 август 2017 година, което беше в зодиакалния знак Лъв. И е като продължение на темата за откриване на новата ни същност. Тогава трябваше да заявим своите големи желание за успех и почести, за откриване на своя вътрешен огън, който да разпалва личността ни за живот. Сега е време да погледнем отново към онези прозрения и събития за нас. И да свържем своите големи мечти с тези силни желания да блеснем. И да се освободим от всички мазохистични зависимости, които са пречка, за постигане на желанията ни.

Затъмнението във Водолей е в труден аспект със Седна в Телец.

Свободата да бъдем себе си изисква справяне с вкопчването в хора, събития, емоции, връзки, които ни правят мазохистични към зависимостите към измамни притежания. Седна има връзка със страховете ни от самота и отхвърляне. Които са причина да стискаме с последни сили хора, емоции, отношения, дори те да ни раняват или ни поставят в неизгодно положение. От отрязаните пръсти на отхвърлената Седна се създава живот. В този катарзис и „затъване“ в темата за отхвърлянето, тя сътворява живот. Но едва след като преработим идеята, че трябва да продължим със себе си към мечтите си.

Слънце, Луна и Меркурий във Водолей са в съвпад и с Юнона. Юнона има отношение към ангажираността във връзките с околните. Пазителката на брака. Но по-скоро бих казала, че има връзка с търсенето на сродна душа. И пазителка на светостта на отношенията с околните.

Затъмнението във Водолей и светилата в съвпад с Юнона ще поставят въпрос и за нашите връзки с другите. Сега е този момент, в който да ги преразгледаме. И да се освободим от неработещите взаимоотношения, които крепим от сантимент или уважение към традицията.

Юнона в квадрат със Седна може да направи по-трудно това освобождаване. Заради страховете от отхвърляне, самота. Нашата склонност да поставяме на пиедестал отношения и мазохистично да ги пазим, ще са темите, които трябва да преразгледаме, ако искаме по-лесно да открием своя вътрешен огън и мястото си в обществото.

Съвпад на Юнона със светилата поставя въпрос и за нашата ангажираност, когато става дума за идеалите ни, ролята ни в обществото. Да проявим ангажираност към всичко ново, което искаме да сътворим.

Светилата във Водолей са в квадрат с Юпитер в Скорпион. Участието на Юпитер може лесно да ни вдъхнови и надуе балон на очакванията. И толкова лесно може да ни обезкуражи, че сме способни да съградим нещо ново и да се измъкнем от вредните за нас ангажименти и връзки.

На мен ми е интересна и точната опозиция между Уран в Овен и на върха на 7 дом в карта с координати нашата столица. И Хаумея във Везни и в съвпад с Асцендента. Хаумея е много нестандартна малка и новооткрита планета. Която е свързана с фертилността, плодородието. Аз бих казала, че може да имаме много голямо желание да се покажем по един нов начин, дори прекалено бързо да пожелаваме да сменяме своята „маска“ пред обществото. Което ще се отрази на отношенията ни с околните. Може да пожелаем да скъсаме с „корените“, които имаме, за да сътворим себе си по един съвсем дързък начин.

Но за мен това затъмнение преминава през темите за миналото, за да стигне до бъдещето. Време за лична революция във връзките с околните и себе си. И освобождаване от неработещи модели, отношения, навици. Колкото и да ни е лесно да ги стискаме. Едва тогава може да изживеем по нов начин, дори същите отношения. Нека новото начало е насочено към преработката на минали новости, които по пътя са се изкривили от идеалната си форма.

Аз бих свързала това затъмнение с две таро карти – Звездата и Обесен.

Звездата астрологично се свързва с Водолей. Звездата осветява нашите нови мечти и надежди в тъмнината на нощта. Светилата в съвпад с Южен лунен възел – да „увиснем“ в ситуацията поне за миг – Обесен. За да може да я видим по различен начин. За да може да въведем новостите в живота си.

Пожелавам прекрасни и звездни нови начала, приятели. И ползотворни идеи.

За повече информация и лична консултация, може да ме откриете чрез контактната форма. Или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език вълшебните шепоти на планети, звезди и картите таро.