Пълнолуние в Рак – когато душата търси своя дом

Това не е началото на края,
Това е завръщането към самия теб,
Завръщането към невинността!

Enigma - Return To Innocence

Мили приятели, новата 2018 година е интересна и предизвикателна още с първите си дни. На 1 срещу 2 януари предстои пълнолуние, което е много енергизирано, интересно, вълнуващо и прочистващо. В нощта срещу 2 янаури в 04:24 часа след полунощ е точен час на пълнолунието в Рак. Пълнолунието ще бъде на 11,38 градуса по оста Рак/Козирог. И най-силно ще усетят влиянието му хората с важни планети и оси във втора декада на кардиналните знаци – Рак, Козирог, Овен и Везни.

Това пълнолуние е предизвикателство. И необходимост.

По време на пълнолуние нашите емоции може да са малко по-изострени. Това е времето, в което виждаме резултатите от своите действия. Когато започнатото по време на предходното новолуние добива форма, смисъл, решение. По време на пълнолуние Слънцето и Луната са в противоположни знаци. Дуалността и противоречието в дните около пълнолунието са много по-силни.

Пълнолунието в Рак е силно аспектирано. Някои от планетите, които заформят интересни конфигурации, не са с най-лекото влияние и енергия. Което прави пълнолунието още по-интензивно.

Луната в Рак е в опозиция със Слънцето, Венера, Плутон и „истинската“ Лилит в Козирог. Подкрепящите аспекти на Нептун в Риби и Марс/Юпитер в Скорпион, могат да ни помогнат да „литнем“ – надскочили своите граници. Изброените планети образуват конфигурация Хвърчило. Има надежда да се справим с изпитанията на периода.

Рак и Козирог са знаците в зодиака, които се свързват с 4 и 10 дом в хороскопа. Или това са домовете на „у дома“, семейството, майката и бащата, дългосрочните ни цели, постиженията, с които искаме да бъдем видени. В началото на новата година е съвсем естествен процес да се зареем в бъдещето, да поставяме критерии и очаквания към себе си, да бленуваме за големите върхове, които искаме да покорим през новата 2018 година. Но тук и сега е важно да обърнем внимание на онова място, което е уютно за душата – на дома, семейството, на мястото, което носи спокойствие. Да се върнем в началото, когато сме се за-родили. Когато са се появили нашите мечтания, амбиции. Да се върнем към своите си корени. За мен 4 дом в хороскопа е от огромно значение, дори и по причина, че това е „портал“ към миналите животи, към миналите ни раждания, когато събираме сили, за да се родим отново.

Пълнолунието в Рак е многопластово. С идея да отдадем нужното внимание на дома, семейството, емоциите. Да оставим амбициите за миг. За да прочистим, трансформираме, пренаредим онова местенце, където душата ни се чувства уютно.

Луната в Рак е в своята сила. В своя знак. Това пълнолуние може да е много емоционално. Не само заради Луната в Рак. Но и заради опозицията на Луна и Плутон, която внася интензивност, дълбоки емоции. Възможно е да достигаме до катарзисни за нас състояния, в които се налага да пуснем, прочистим, проветрим „у дома“. И тази раздяла с емоции, вещи, трупани навици – тя може да не е най-лесната. Луна и Плутон в труден аспект говорят за душевни терзания.

Със сигурност няма да ни е идеално лесно да насочим поглед към себе с, дома и близките си. Когато има толкова много планети в Козирог. Със Слънце в Козирог ще ни се иска да не губим време в сърцераздирателни истории и семейни събирания. А да се насочим към новите, вълнуващи, стръмни върхове, които ни амбицират да изкачим. Венера и Плутон в Козирог допринасят да мислим за своя комфорт от гледна точка на материалното. Да се фиксираме върху големите постижения.

Опозицията на Луна и Венера също не е най-фин аспект, който носи мекота и радост. Тук противопоставянето е на ниво емоции и удобства. Венера и Луна като свързани с женската природа, няма да ни помагат да намираме лесно баланс между обгрижването, майчински инстинкт, задоволяването на своите материални нужди. Необходимостта от любов, споделеност и комфорт – на двата полюса. В тази дуална ситуация може да правим компромиси, които не задоволяват нито едно от очакванията ни. Нито в посока чувства, нито в посока просперитет, удоволствия, любов.

Венера в съвпад с Лилит и опозиция Луна – отново темата за амбициозната, знаеща, веща, сексуална, освободена жена, която се противопоставя на семейната традиция, на закотвянето у дома.

Това пълнолуние е наистина изключително дуално и противоречиво. И емоциите, които създава може да ни поизмъчат малко.

В това начало на новата 2018 година нека първо се свържем със себе си. Да се завърне душата ни у дома, в този шум от противоречия да намерим тишината. В която да чуем отново кои сме, какви са нашите цели, да се свържем с онова знание, което се предава родово. Да намерим баланс в отношенията със себе си и околните, с близките, с роднините.

Конфигурация Хвърчило е една от любимите ми. Защото дава възможности да се извисим над трудностите и да намерим лесен начин да се справим с ограниченията, когато сме извън хармония.

Юпитер и Марс в Скорпион отправят хармоничен тригон към Луната в Рак и секстил към Слънце, Венера и Плутон в Козирог. Ще имаме достатъчно мощен енергиен заряд и вяра в своите способности, че ще се справим в това заплетено от емоции и цели време.

Нептун в Риби благосклонно тригонира Луната и гали със секстил Слънцето. Ще имаме достатъчно фантазия, мечти и необходимата щипка опрощение, за да разпънем нашето Хвърчило и да полетим към себе си.

Това пълнолуние е магично, кармично, интензивно. Участието на Лилит в конфигурацията за мен е много ключово. Да, неоспоримо е, че може да ни въвлича в изкусителни очаквания, емоции, отношения. Но в по-висшата си форма ще ни даде възможност да се свържем с онази веща жена, магьосницата, която носим в себе си. От която да почерпим необходимите знания, умения, желание да излезем от ограниченията, които са създали възпитание и общество.

За мен е интересно и участието на Седна – малка и новооткрита планета. За координати за нашата столица, Седна попада на една от главните оси в картата – на Десцендента. И е в труден квадрат и половина с Венера, управителка на Десцендента.

В темата на пълнолунието – възможно е да преживеем, да преминем през всички онези емоции, които сме създавали от прекомерно вкопчване в партньорствата. През цялата скръб, която сме изживявали от отхвърлянето(Седна), за да се пробудим за себе си. За да творим живот в отношенията със себе си и другите, първо трябва да се спуснем до дъното на нашата скръб, да се трансформираме, колкото и да ни е трудно.

И нека не забравяме, че за всичко си има причина. И следствие. Астероид Карма е в опозиция със Седна, в съвпад с Асцендента. Не трупайте, не отхвърляйте, не се вкопчвайте. Прочистете онова уютно „у дома“ на душата. За да може тя да се прибира, възстановява, почива след дългите преходи към онези големи наши цели, които ще преследваме през новата 2018 година. Както в професионален план, така и в личен.

Пожелавам успех, приятели. По време на пълнолуние процесите в организма са в своя пик. Сега е време за прочистване от всичко токсично. Аз лично ще уважава водното в това пълнолуние. С ритуали с вода и кристали. Ще притихна, за да чуя душата, която е натрупала толкова знания по пътя си. Бъдете свързани със себе си.

За повече информация или лична консултация, може да ми пишете чрез контактната форма. Или да ме откриете в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да ви преведа на достъпен език магичните шепоти на звезди, планетки и картите таро.