Пълнолуние в Близнаци – между заблудите и надеждата

 

Най-дълбоки са най-простите въпроси. Къде съм роден? Къде е моят дом? Къде отивам? Какво правя? Замисляй се от време на време върху тях и наблюдавай как отговорите ти се променят.

Ричард Бах

Здравейте, приятели. На 3 декември има прекалено много събития, които могат да се отразят на нашата трезва преценка. Предстои пълнолуние в Близнаци на 11,40 градуса по оста Близнаци/Стрелец. Енергията на пълнолунието е много силна и ще сме повече от емоционални. И за повече разкош – Меркурий ще тръгне в ретрограден ход на 3 декември, часове преди пълнолунието. Меркурий има много голямо значение за това пълнолуние, защото е управител на Близнаци, диспозитор на Луната.

По време на пълнолуние нашите емоции са в своя пик. Тогава виждаме резултатите от своите предходни действия. Но това пълнолуние може да ни носи прекалено противоречиви послания.

Слънце и Луна са в съвсем точни квадрати с Нептун в Риби. А за мен е интересно участието на Луната и в други сложни конфигурации.

По време на пълнолунието може да загубим своята вяра и ясна преценка за ситуацията, в която се намираме.

Опозицията между Слънцето и Луната ще поставя пред нас въпросите за противоречията между егото и нашите емоционални нужди.

Луната в Близнаци е малко тревожна и може по-честичко да търсим истината в дребните детайли. Разговорите, общуването, желанието да се информираме добре ще ни подтикват да се вглеждаме в подробностите.

Слънцето в Стрелец е прекалено оптимистично и се вълнува от голямата картина. В търсене на голямата и общовалидна истина, може да пропускаме покрай очите и ушите си малките подсказки от Вселената.

Опозицията на Слънце и Луна е трудна сама по себе си. А в тези знаци и прилежащите аспекти, може съвсем да загубим връзката с действителността.

Луната в квадрат с Нептун ще ни прави силно чувствителни. И податливи на чужда енергия. Когато лесно можем да сме благотворителни към чужди болки. Но дали реално някой има нужда от спасяване? Или ние самите се нуждаем от такова? Силната емоционалност може да събуди и силно объркване. Което лесно може да се използва срещу нас от хора, които не са особено коректни. Стремете се към повечко яснота, поставяйте под съмнение подбудите на другите. И макар участието на Нептун в тази лунация да е силно, в това объркано време не е най-удачно да се вглеждаме във Вселенските знаци. По-вероятно е да не ги разтълкуваме правилно.

Слънцето в квадрат с Нептун може да донесе заблуди свързани с нас, егото ни, целите ни. Да позагубим връзка със себе си. И употребата на алкохол и медикаменти няма да ни помогне да се откриваме по-лесно.

Това пълнолуние ще ни накара да плуваме в мъглата на Нептун, за да търсим своята истина. Да преобръщаме ситните камъчета на дъното на своята заблуда, да се люшкаме към търсене на непознати брегове, за които сме мечтали. И е твърде вероятно в този омаен момент да бъдем подведени от себе си и другите какво по-точно търсим, какви са нашите чувства, какви са целите ни.

За мен това пълнолуние е време, в което да се обърнем към себе си. Да намерим път към онези устои и знания, които сме позагубили в мечтите и големите планове за бъдещето. Да открием своята вяра.

Възможно е стари тайни да изплуват на повърхността. Или неволно да забъркаме коктейл от нови такива. Реалност и фантазия ще ни омайват. А неточните сигнали, които получаваме от другите, от себе си, неумението да разчетем правилно знаците от Вселената, всичко това може да ни отнесе към моменти, в които може да вземаме неправилни решения.

По време на пълнолунието Луната участва в конфигурация, която е скрита, напрегната – секира. Връх на тази конфигурация е Марс във Везни.

Конфигурация Секира може да ни върне към стари моменти, в които не сме преиграли правилно ситуацията, в която сме се намирали. И сега е момент да отсечем този път, по който сме преминали. И да продължим напред. Стари илюзии, заблуди, омайни „знаци“, които са били пътеводител, може да се окажат неточни, неясни, неправилни. И сега е момент да открием своята воля да продължим напред. Приели, че в живота се изискват определени жертви, от които трябва да извлечем поуката.

И макар това пълнолуние да е много объркано и да доведе до неяснота в каква посока се движим, какво е било нашето „гориво“ за движение, каква е била вярата ни, дали е била правилната, аз намирам много голяма възможност в него. И по-скоро тази възможност е свързана с път към себе си.

Меркурий тръгва в своя ретрограден ход в деня на пълнолунието. И дори да получаваме грешни сигнали, това е времето, в което можем да общуваме със себе си. Не толкова със света около нас. И да бъдем достатъчно критични, за да осъзнаем коя е нашата голяма истина и дали е тя достатъчно практична, за да ни изведе до нови и прекрасни брегове, на които да се почувстваме сигурни. Меркурий тръгва в ретрограден ход в критичен градус, на „косъм“ от ингрес в рационалното царство на Козирог. Меркурий обръща своя ход в съвпад със Сатурн в 29 градус в Стрелец. Не е ли това една прекрасна възможност да преразгледаме, рационализираме, допуснем критика към полезността на нашите убеждения и вяра?

В това омаяно от Нептун пълнолуние, диспозитор на Луната – Меркурий, ни дава възможност да обърнем поглед дълбоко в себе си. За да осъзнаем какви са били онези заблуди, неистини, грешно изтълкувани знаци, които изплуват сега на повърхността. Кои са страховете, които ние самите и другите сме подклаждали. Кои са илюзиите, които не са ни давали нужната свобода за действие. И дори да е малко труден процес на осъзнаване, имаме своята вселенска подкрепа.

По време на пълнолунието Нептун в Риби и Юпитер в Скорпион са в тригон. Или как вярата може да ни избави, когато отново виждаме възможности пред себе си, които да развием. И можем да се поучим от допуснатите грешки.

Мили приятели, поговорете първо със себе си. Открийте своите страхове. Помогнете на Вярата и Надеждата да проправят път през заблудите. Отрежете/гилотинирайте всички онези неясни подбуди, навици, които отнемат от енергията ви и творят страхове. Понякога има път само напред. Зад нас остават грешките, от които черпим опит. И те са необходимата жертва, за да открием отново Светлината в себе си.

Бъдете внимателни към посланията на духовни водачи и гурута. Възможно е в това объркано време по-лесно да бъдем увлечени от хора, които са нечестни, неясни и обещават спасение. Нека не забравяме, че единствено ние можем да спасим себе си. Като преразгледаме вярата, убежденията си, открием отново път към себе си.

Желая повече яснота в това трудно време. И повече смелост, когато оборваме своите страхове и илюзии.

За повече информация или лична консултация с мен, може да ме откриете чрез контактната форма. Или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да преведа на достъпен език вълшебните шепоти на картите таро, планетки и звезди.