Лунно затъмнение в Лъв – танцувай с Душата

Мили приятели, 31 януари е много специален ден. Предстои лунно затъмнение в зодиакалния знак Лъв. Лунното затъмнение е много силно пълнолуние, съдбовно почти. Затъмнението ще бъде на 11,37 градуса по оста Лъв – Водолей. Точен час за координати на нашата столица – 15:26. Най-силно ще усетят влиянието на лунното затъмнение всички хора с планети, важни оси от хороскопа около 10-12 градус във фиксираните знаци – Лъв, Водолей, Телец и Скорпион.

Аз не съм привърженик на идеята, че затъмненията са фатални. Да, те са силно променящи. Отзвук от събитията, които се случват около затъмненията може да е много по-силен, съдбовен. Лунните и слънчеви затъмнения са онова преломно време, в което Вселената ни помага да се наместим. Когато душичката ни се нуждае от пътепоказател, за да намерим себе си. Дори да достигнем една лична еволюция. Затъмненията ни изкарват от зоната ни на комфорт, ако сме изпуснали нишката към своята душичка. За да ни напомнят да се свържем повече със себе си отново. Турболенцията идва, ако здраво стискаме наличното и не сме склонни да правим промени, нито да се адаптираме към големи такива. Тогава всяка една промяна ни се вижда огромна и стресова. За мен затъмненията са онези божествени, вселенски, магични пътепоказатели, които ни насочват в посока, която повече хармонизира с уроците, които трябва да научим.

Лунното затъмнение е едно силно пълнолуние. И по тази причина в дните около него може да сме много емоционални, реактивни, чувствителни. Повече от обичайното. Емоциите не винаги са идеален съветник. Оставете по-важните решения за времето, когато не сме се „затъмнили“.

Лунното затъмнение в Лъв е изключително многопластово. Поставя различни теми пред нас. Луната в Лъв е в съвпад със Северен лунен възел и Церес. Слънцето във Водолей е в съвпад с Венера и Южен възел.

Лунно затъмнение в Лъв

Всяко пълнолуние носи идеите за полярността. Опозицията между светилата ни поставя в ситуация да избираме между инстинктите си, емоциите си и егото, волята ни.

Опозицията на Слънце и Луна на това затъмнение ще постави пред нас темите, които са свързани с Аз, самоличността, себеизявата и Ние в групата, но и дали сме достатъчно атрактивни, смели, различни.

И колкото да е странно, и двата знака имат проблеми с границите. Лъв не може да се отдалечи много от личното, от себе си, да премине отвъд, за да се слее с другите и обезличи. Водолей – отдаден на алтруистични намерения, не може да премине границата към личното, в желание да променя, дръзва и събужда за промени към свобода. И в двата знака има известна доза Его, макар по различен начин „изживяно“.

За мен една от темите на това затъмнение е свързана с Любовта. И не само между мъж и жена. Но и към себе си. И по-скоро към онова дете, което всеки притежава и се нуждае от обгрижване, възпитание, да се даде възможност да се роди, сътвори.

Това затъмнение е като отзвук на слънчевото затъмнение от 21 август 2017 година в зодиакалния знак в Лъв, което беше в съвпад със звездата Регул. Този цикъл на ново начало на себеизява, самочувствие, да открием огъня в себе си, който да ни изгаря и провокира да пожелаем да сложим короната, да сме признати и намерили себе си, сега е време да достигне своята най-връхна точка. Тогава се събуди волята да творим себе си, божествената частичка дойде като промисъл(Слънчево затъмнение, Слънце в Лъв). Сега трябва и душа да вложим в това творение, да пусне корен в нас. Да събудим инстинктите си.

Луната в Лъв и в съвпад със Северен лунен възел е като коридор за нови емоции, които ще раждаме и ще оформят нас като личности. Преди да стигнем до цялото, до групата – Слънце във Водолей, първо трябва да разберем каква роля може да изиграем в тази група. И нашите инстинкти, Душата ще ни води към това личностно сътворяване.

Луната в Лъв е в съвпад с Церес. И двете имат отношение към майчинството и грижата. Сега е момент да се научим да обгрижваме онова Дете в себе си, което се нуждае от внимание, приласкаване. Да позволим на новите емоции да сменят сезоните в нашата Душа. Церес има отношение към смяната на сезоните, грижите, храната. Луна, Церес и Северен лунен възел са онази нова възможност да се оставяме на промените да ни сътворяват. Звучи почти буквално – да нахраниш по един здравословен начин(Церес) своята Душа(Луна), за да се заяви, сътвори отново(Лъв) онази нова посока(Северен лунен възел).

Слънце и Венера във Водолей ще ни подтикват да размиваме границите на личното, за да откриваме повече спокойствие  и компромис в обществото. Но тук е този момент, в който трябва да помислим за своите ценности, вяра в красота, любов, компромисите, които ни отдалечават силно от посоката на Душата. И в това лично сътворение да се учим да не губим себе си.

По отношение на любовните, партньорски и емоционални теми също трябва да открием баланс между прекалено драматични, театрални, грижовните емоции и свободно, необременената любов.

Венера и Южен лунен възел – стари наши навици в любовта, връзките от миналото, те могат да са малко предизвикателство, с което трябва да се справим, за да зададем нова посока на своите емоции.

Сега е момент да направим връзка между изминалите събития, навици, нашата изява и това, което ще даде нова посока на Душата ни. И да се освобождаваме от всичко, което ни дърпа назад.

За мен Церес в тази конфигурация е от особено значение. В митологията е свързана с Деметра, с реколтата, смяната на сезоните – един естествен вселенски цикъл на раждане, смърт и прераждане. За да се сътворим отново, трябва да си позволим по един здравословен начин за нашите емоции да преживеем промените, които затъмнението ще генерира. Ако нашата стара „самоличност“ и връзките със себе си и другите не отговарят на емоционалните ни нужди, няма как да се роди нещо ново, да сътворим нещо ново, стискайки здраво наличното.

Церес е свързана със скръбта. В комбинация с Луната в Лъв, може съвсем драматично да изживяваме тези раздели с ненужното.

Лунното затъмнение от 31 януари ще генерира промени в по-дългосрочен план. Предстои слънчево затъмнение на 15 февруари. Което отново ще повдигне темите за нас и другите, за Аз и Ние. Но с една идея за поправка, превъртане лентата назад. За да разберем каква е нашата роля в обществото, трябва да разберем какъв творец сме първо.

В картите Таро астрологичното съответствие на лунното затъмнение в Лъв бих определила с комбинацията от два големи аркана – Висшата жрица и Силата. Висшата жрица астрологично се свързва с Луната. А Силата със зодиакалния знак Лъв. Или да достигнем до онова знание, което носим дълбоко в себе си, за да се справим с блокадите, вътрешните препятствия, което ще събуди личната ни Сила.

Пожелавам повече увереност, по-леки прозрения, повече грижа за собствените нужди, по-малко препятствия в посоката, която сте уловили, по-малко драматизъм и здравословно отношение към своите емоции.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете чрез контактната форма или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще бъде радост да преведа на достъпен език магичните шепоти на Вселената, планетки, звезди и картите Таро.