Астрологични подсказки и шепоти – 27.11 – 03.12

„Не можеш да опитомиш духа на някой, който има Магия във вените си.“

Мили приятели, новата седмица е по-вълнуваща в свой край. Когато има значими за нас планетни влияния. Но докато дойде този вълнуващ край на седмицата, може мечтателно да се потопим в красивия свят на Рибите.

За мен лично началото на седмицата е много вълнуващо и безкрайно симпатично. Луната ще преминава през зодиакалния знак Риби. Където ще се срещне с Нептун. Още в първите часове на седмицата ме е обхванала една надежда, вяра, идеализъм. Съвсем в синхрон с Луна в Риби в предстоящ тригон с Юпитер и съвпад с Нептун. Тези благоприятни аспекти, а и споделеното скоро от много близък за мен човек, ме провокират да напомня, че дори в неясните, мъгляви, тъмни, люшкащи се води на Скорпион, където се намира Юпитер, и Риби – Нептун и Луна, може да открием силата отново да повярваме в идеалите.

И да, понякога сигурността на бреговете пред нас е очертана в мъгла. Но тук е времето да се доверим на Вселената. Да се събудим за Вярата. Да позволим на интуицията да ни води.

И няма да е идеално лесно. Защото Меркурий върви към съвпад със Сатурн. И нашето мислене може да е доста критично. Нека не позволяваме на дървената философия и негативните мисли да прережат крилата на магичните феи, които искат да ни помогнат да открием път към Божественото. Меркурий и Сатурн са много подходящи, ако трябва да структурираме своите идеи, да създадем план с перспектива, да използваме цялата си концентрация за справяне с ангажиментите, които имаме.

Аз винаги съм вярвала, че Вселената е повече от съвършена. И в миговете, в които може безвъзвратно да се загубим в мъгла, илюзии, намира се нещо да противодейства, което ни дава възможност да проявим малко повече здрав разум.

На 28 ноември Луната е все още в зодиакалния знак Риби. Но ѝ предстоят малко по-трудни аспекти. След омаята на Нептун е малко сложно влиянието на Марс във Везни, който ще събуди тревожността и напрежението с куинконс. А след това шоково събуждане на емоциите, Луната ще направи съвпад с Хирон, за да си припомним своите болки. И квадрат с Меркурий и Сатурн. И ако в първи ден от седмицата сме помечтали по-усилено и сме се загубили между вярата и илюзиите, то на 28 ноември е твърде вероятно да имаме своите разочарования – Меркурий и Сатурн са в точен съвпад в 27,27 градуса в Стрелец.

За мен лично този ден е интересен и с опозицията на Венера и Седна. Седна е малка джуджовска планета, която е открита 2003 година. В митологията е свързана с дъщерята, която бива изоставена от баща си след множество перипетии. И въпреки всичките унижения и насилие от него, тя изпитва страх от това да бъде отхвърлена, вкопчва се в насилника. За мен опозицията на Венера и Седна би поставила въпроси на чисто психологическо ниво – дали наистина изпитваме любов, или сме привлечени? Дали любовта, която търсим и към която обсесивно се стремим не е от страх да не останем отхвърлени и самотни? Възможно е да изникват спомени за отминали болки в любовта, които сме усещали като насилие върху себе си. Тригонът на Луна и Венера може да помогне да изясним пред себе си своите болки, все пак Луната е в съвпад с Хирон. И да излекуваме отношението към емоции и любовни връзки.

На 30 ноември може да усещаме натрупан гняв, който иска да излезе от нас много взривно. Марс върви към опозиция с Уран.

А в този ден Луната няма да е в наша помощ – в Овен и в целеустремен съвпад с Уран и опозиция с Марс, емоциите ни могат да са фитил, който да подпали война на недоволство. И дълго стаяван гняв от любезност да изригне. Положителното е, че ще имаме достатъчно кураж, за да излезем от обременяващи ни отношения.

Декември ще е приветстван от ингреса на Венера в Стрелец. На 1 декември Венера ще се освободи от мрачното царство на Скорпиона. И след този силен и интензивен период в любовта, време е да потърсим повече простор, радост от срещи с приятели. Венера в Скорпион ни насочваше към силно интимните и лични отношения.

Венера в Стрелец е широкоскроена. И тук ще можем да откриваме отново радостта на огнените авантюри, приключенията. Венера в Стрелец е готова да разшири своите познания в любовта. Така и ние ще пожелаваме да търсим Истината в любовта. Но и отдадени повече на идеите за справедливост, когато се свързваме с другите. Стрелец е огнен знак. Усещате ли как бавничко се заражда Светлината, Божественото с приближаването до зимното слънцестоене?

На 2 декември е точен тригон между Юпитер в Скорпион и Нептун в Риби. Един прекрасен ден, в който щедростта ни към благотворителни каузи може да се засили. Ще се доверяваме по-лесно, ще достигаме до Вярата по нестандартни и различни пътища. А може и да срещаме хора, които да приемаме за свои водачи, учители по пътя към духовността.

На 3 декември Меркурий се обръща в ретрограден ход в 29,18 градуса в Стрелец. Ретроградието на Меркурий е до 22 декември и 14 градус на Стрелец.

За Близнаци, Деви и хората с планети в 30 и 14 градус в подвижния кръст, това ретроградие на Меркурий може да е по-значимо. Стрелец е свързан с оптимизъм, вярата. И тук Меркурий в посока навътре към себе си може да изпитва нашата вяра, да сме прекалено оптимистични или трудно да откриваме причина за радост. Ретрограден Меркурий в Стрелец заслужава своята отделна статия. Но все пак е достоен завършек на седмицата.

И не забравяйте, че мъдростта на Вселената е огромна. И всичко, което изживяваме ни е необходимо. Колкото и да ни е сложно да намерим смисъл в него за момента. Не забравяйте да се оглеждате за вълшебните вселенски знаци.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете в моята фейсбук страничка Emma и картите. Или да ми пишете чрез контактната форма. Ще се радвам да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език вълшебните шепоти на звездите, планетките и картите таро.