Астрологични подсказки и шепоти – 04.12 – 10.12

Мили приятели, новата седмица е омаяна, емоционална и много ретроградна. Ретрограден Меркурий забави малко представянето на актуалните астрологични шепоти. Почти се удавих в това нептуново пълнолуние от 3 декември и в преминаването на Меркурий в ретрограден ход.

Най-силно ще усещат влиянието на пълнолунието в Близнаци и Меркурий хората с планети в подвижните знаци – Дева, Риби, Стрелец и Близнаци.

В първи ден от новата седмица ще сме все така отнесени, объркани. Луната в Близнаци се отдалечи от квадрата с Нептун, който носи толкова объркани емоции. За да достигне до опозиция с ретрограден Меркурий и Сатурн в Стрелец.

И след бурните фантазии, илюзии, сънища, време е да подложим под съмнение дали получените знаци са плод на силните ни желания и надежди. Или отразяват реалността около и в нас. Тази ревизия може да е малко болезнена – Луната е в квадрат с Хирон в Риби. И да събуди скептичността ни.

На 5 декември ще намираме своите творчески начини да възвръщаме вярата си. Луната ще бъде в своя знак – Рак. И ще участва в две конфигурации, които на мен ми харесват много. Юпитер в Скорпион и Нептун в Риби ще са подкрепени от Луната в Рак. За да се оформи един голям воден тригон.

Когато придържайки се към установен от нас уют, откриваме своята вяра. След скептичните настроения от преден ден, това може да е много ползотворен ден в емоционален план. Дори на моменти да усещаме, че емоциите ни са много дълбоки и лични – Луна опозиция Плутон в Козирог.

Луната участва и в друга конфигурация – Палма. Съставена от два биквинтила – Луна и Венера, Луна и Южен възел, и един квинтил – Южен лунен възел и Венера.

Все творчески аспекти, които подсказват, че ще намираме нови и оригинални начини да изразим своите емоции, вяра и ценности, завръщайки се към по-стари ситуации, в които откриваме важното ни решение.

На 5 декември Хирон тръгва в директен ход. В последните лунации е чест участник с аспектите, които създава. Но в ретроградна фаза е било време да обърнем поглед навътре към скритите си болки. Ако не сме имали това удоволствие или успешно сме прикривали себе си, след преминаването му в директен ход болките могат постепенно да изплуват на повърхността.

На 6 декември Марс е почти в критичен градус във Везни. Тук той може да е понатрупал скрит гняв, който да се излее под форма на инциденти, прекалено желание за свобода. И да бъдем провокирани много бързо, когато Луната в Рак поетапно направи квадрати с Уран и Марс. Емоциите ни могат да не са идеално стабилни, което да доведе до бързи избухвания и смели решения.

9 декември е значим с ингреса на Марс в Скорпион. Марс е войнствената планета, която ни дава нужното количество заряд, за да се впускаме в различни начинания. За да действаме, воюваме, да отстояваме себе си.

Преминаването му в знака на своето управление е вълнуващ период. Марс ще транзитира през Скорпион до 26 януари 2018 година. Марс в Скорпион е интензивен. И търсещ. Искащ. Тук Марс не е склонен да се отказва от своите намерения. Съответно и ние ще сме много настоятелни в начинанията, които пожелаем да развием. Каквито и цели да поставяме пред себе си, ще намираме скрита сила, която да ни води към тях. Ако има нещо за разкриване – ще бъде открито. Ако се налага да воюваме с другите – вероятността да ги пощадим е точно нулева. Марс в Скорпион може да е много гневен, с особено внимание към натрупването на гняв, който може да е безпощаден.

Марс в Скорпион носи и много сексуален заряд. И на фона на квадратурата на Венера в Стрелец и Нептун в Риби на 9-10 декември, лесно може да се озовем в ситуация на авантюристичен, горещ, малко забранен/скрит флирт. Преминаването на Луната през зодиакалния знак Дева и трудните аспекти с Венера, също могат да са причина за вътрешно неудовлетворение във връзка с женските теми – до колко съм любима, до колко съм грижовна, служеща. И дали нямаме нужда от малко повече приключения в любовта, които да събудят романтичната ни страна. Е, Марс в Скорпион може лесно да ни разпали – в посока страст, търсене на по-силна интимност, ревност. Щекотливи дни, приятели.

Аз лично предпочитам да гледам „истинската“(True) Лилит. И 9-10 декември ситуацията с Венера, нуждата от свобода и приключение може да се засили от съвпада на Лилит с Венера в Стрелец.

Нека не забравяме, че тази седмица изначално е малко смутна, объркана. Всички събития могат да са процес от онова търсене на своята истина. Дори и да се поровим малко повече в миналото, в болките, в срещите с хора от миналото. Светът е голям и Изкушение дебне отвсякъде.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете в моята фейсбук страничка Emma и картите. Или да ми пишете чрез контактната форма. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да ви преведа на достъпен език вълшебните шепоти на Вселената, на звезди, планетки и картите таро.