Астрологични подсказки и шепоти – 20.11 – 26.11

Мили приятели, след този зашеметяващ край на предходната седмица с новолунието в Скорпион, новата седмица ще носи отзвук от него. И няма как да е по друг начин, новостите изискват действие. И такова ще имаме още в първи ден от новата седмица.

На 20 ноември Марс и Плутон все още са в квадрат. Което обещава запомнящо се начало на седмицата. Двете планети са управители на Скорпион.

И цялата скорпионова енергия, която се понатрупа от транзитиращите планети в знака, може да излезе на повърхността. Във вид на конфликти, желание за контрол над другите. Апелирам към внимание, този аспект е „насилнически“, дълго стаен гняв може да се превърне във война. Положителното е, че ще ни носи достатъчно заряд, за да постигаме амбициите си.

На този ден Венера в Скорпион е в квадрат с Церес в Лъв. Церес астрологично има връзка с грижите, майчинството, скръбта от загубите на свидни за нас неща. Тя символизира Великата майка. Когато Венера и Церес не „общуват“ добре, може да възникват конфликти на тема най-интимните ни желания и семейните ценности. Темата за обгрижването на другите и себе си може да носи известно напрежение. Церес има връзка и с начина, по който се грижим за тялото си чрез храненето. Типично женските конфликти на тема красота, отношение към визията – те също могат да наслояват драматичност.

За мен е интересен и квадрат на Церес и Прозерпина в Скорпион. В митологията Прозерпина и Церес са свързани с мита за Деметра и Персефона. Церес/Деметра страда от загубата на дъщеря си Прозерпина/Персефона.

Астрологично Прозерпина(h26 в astro.com) се свързва със страховете ни, когато се отделяме от място, което е сигурно за нас. Но и добиването на опит, макар по малко болезнен начин. Квадрат между Церес и Прозерпина е като един конфликт между властната и грижовна майка и дъщерята, която опознава тайнствата около себе си, недостижими за нея под похлупака на майката. Прозерпина и Венера в съюз в Скорпион – когато тайнствата са свързани с любовта, интимността и осъзнаване какви са дълбоките и лични нужди. Конфигурацията е интересна и с участието на лунните възли. Церес е в съвпад със Северен лунен възел в Лъв. На мен ми навява идея за реколтата, която Церес може да донесе. С оглед на това какви новости ще преминат през портала на Северен лунен възел. Но тези новости все някак трябва да бъдат „заченати“, посадени. Желанието ни да добием болезнен опит, да опознаем табутата не е в хармония с нарцистичната природа на Церес. И в дните около тази конфигурация, може по-често да имаме вътрешни противоречия относно поколението/децата/реколтата, която ще оставим или трябва да добием(Лъв/Церес/Северен лунен възел) и интимните ни желания да добием повече опитност, дори и болезнена, но в услуга на личните удоволствия(Венера/Прозерпина/Скорпион). Когато грандоманията, царствеността и аристократичната социална роля се срещнат с дълбоките, покварени лични желания.

По-положителното през първите два дена от новата седмица е преминаването на Луната през Стрелец. На фона на тежката скорпионска драматичност, да имаме лекотата на тази авантюристична Луна е истинска благодат. В Стрелец ще се срещне с Меркурий, което ще ни помага да изразяваме своите емоционални нужди по-ясно. Да говорим за своите емоции с оглед на ситуацията в мащаб. В Стрелец ще направи съвпад и със Сатурн, което ще охлажда малко темперамента.

На 22 ноември Слънцето ще направи своя ингрес в зодиакалния знак Стрелец. Една свежа глътка въздух, с идея за повече оптимизъм, повече вяра. Преминаването на Слънцето през Скорпион ни караше да изразяваме себе си, но търсейки една дълбока и интензивна връзка с другите, нещо лично и персонално, което да ни определя. В Стрелец тази интензивност е насочена към висините, а не дълбочините. С желание за обогатяване, да се свържем с нещо по-мащабно, защо не и да открием своята Вяра и Истина. Напред към нови хоризонти, не толкова мрачни и не така обсесивни.

На 23 ноември Луната ще транзитира през премерения Козирог. Но дори и да имаме голямо желание да запазим самообладание, да се отдалечим от прекалената емоционалност, може да не ни се получи толкова лесно.

Луната ще направи съвпад с Плутон в Козирог и квадрат с Марс във Везни. И ако до този момент сме овладявали своите пориви да се борим за контрол над ситуацията, то с участието на Луната в конфигурацията, може да позагубим това спокойствие. И действията ни да се определят от емоционалните нужди, емоциите. Марс и Луна в аспект води до бърза реакция, лесно се достига точката на кипене. Луна и Плутон е силно драматичен, обсесивен аспект. Пазете се от драматични преживявания. Едва ли е най-удачен ден за важни решения. Меркурий целеустремено върви към квадрат с Хирон в Риби. И разговорите могат да засягат болезнени теми, отминали болки.

На 25 ноември е точен квадрат на Меркурий и Хирон. Но Сатурн и Уран ще подкрепят смелите решения в общуването. Срещата на Меркурий и Сатурн в Стрелец ще ни дава възможност да проявяваме критичност, да правим разумни преценки на ситуацията в която се намираме. Дори и въпреки болезнените разговори. Уран в Овен ще предоставя възможност да улавяме гениалните и нестандартни идеи – тригон към Меркурий. В очакване на интересни новини, неочаквани контакти, комуникация, общуване.

Един достоен финал на седмицата. С идея за малко повече заземеност.

За повече информация или лична консултация с мен, може да ме откриете в моята фейсбук страничка Emma и картите. Или да ми пишете чрез контактната форма. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език вълшебните шепоти на звезди, планети и картите таро.