Астрологични подсказки и шепоти – 18.12 – 24.12

Скъпи приятели, след предходната почти скучна седмица, предпразнично сме обсипани с интересни астро събития. Някои от тях ще имат много по-голям отзвук във времето. Един вълнуващ период.

Още с първи ден от седмицата ще се радваме на влиянието на новолуние в Стрелец. Което ще бъде в 26,31 градуса в знака. И ще ни даде възможност да открием своята Вяра, Истина. С помощ на вселенските знаци и шепоти, които щедро могат да се появяват. Новолунието е много близо до Галактическия център. И трябва да имаме своята увереност, че можем да издържим на достигащите до нас прозрения. Сега е момент да помислим за всичко ново и дългосрочно, което може да изградим, следвайки своя вътрешен огън и сила.

На 19 декември Луната ще навлезе в зодиакалния знак Козирог, където не е в най-идеалната си и чувствена позиция. И поетапно ще се срещне с „истинската“ Лилит и Плутон.

Сякаш да се подготвим емоционално за ингреса на Сатурн, да усетим вкуса на амбицията, желанията за успех. Съвпад на Луна и Лилит може да е много „вещерски“ момент, когато осъзнаваме своята женска сила, отвъд границата на обичайните женски поприща.

На 20 декември е голямото събитие – ингрес на Сатурн в знака на своето управление. Сатурн и Козирог са свързани със структурата, дисциплината, корпорациите, управниците, с 10 мунданен дом в астрологията. Където са нашите големи върхове, които сме изкачвали с много усилие, работа, вложена енергия и ресурси.

Сатурн ще пребивава в Козирог до 17 декември 2020 година. И в тези почти 3 години ще ревизира нашето отношение към дългосрочните цели, статута в обществото, отношение към авторитети, политици, големите структури. Сатурн в Козирог ще изгражда и разрушава – бариери, традиции, постижения. През пребиваването му в своя знак, Сатурн ще се срещне с Плутон. Един важен, трансформиращ момент. Сатурн през Козирог ще е силно значим за хората с важни планети и оси в кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог. Сега е момент да докажат себе си, да се борят за своите постижения, да бъдат порицани или наградени за своите усилия.

На 21 декември отбелязваме деня на зимното слънцестоене – новата година. Ден, в който нощта е най-дълга, тъмнината в своя апогей(в северното полукълбо на планетката ни). И се подготвяме за зараждането на светлината. Слънцето ще направи своя ингрес в Козирог. И ще ни напомни, че е време да се съсредоточим, да ревизираме, да забавим своето движение, за да се фокусираме върху важните за нас неща. Това е време, в което да погледнем и в своята душа и сърце. Тази голяма преоценка и отдръпване ще е с помощ на Сатурн.

На този ден Венера в Стрелец е в квадрат с Хирон в Риби. И може да направим постъпки към изцеление в любовните теми, по отношение на нашите ценности. Не и без малко болезнено прехвърляне на отминали спомени. В тази ретроспекция е шанс да открием своето изцеление.

На 22 и 23 декември Меркурий има своята важна роля. Ще е достигнал до 14 градус в Стрелец, където ще забави своето движение, ще поспре за миг в стационарна фаза, за да се възвърне отново в директен ход на 23 декември. Стационарното положение на Меркурий може да носи известно просветление, когато сме достигнали до същината на някои идеи. Не и без помощта на Нептун в Риби. Който може да помага интуитивно да напипваме своята истина. Ден на вселенски знаци. И грешното им разчитане поради прекален оптимизъм и вяра. Нека радостта от промяната на движението на Меркурий не е прибързана. Все пак ще се движи в сянката на своето ретроградие до 10 януари 2018 година.

На 24 декември Луната ще преминава през зодиакалния знак Риби. Където ще направи съвпад с Нептун и квадрат с Меркурий в Стрелец.

Един объркан ден, в който решенията, логиката и емоциите може да не са в идеална хармония. Сънувайте с отворени очи, подарете едно малко вълшебство безкористно, доближете се до божествената и безусловна грижа. И не забравяйте в предпразничната нощ да отворите сетивата си за вселенските знаци.

Една вълнуваща, ингресираща, новолунна, седмица. Бъдете озарени, приятели.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете в моята фейсбук страничка Emma и картите. Или да ми пишете чрез контактната форма. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да ви преведа на достъпен език магичните шепоти на звезди, планетки и картите таро.